Cxense Display

Helselederpris til Eva Håheim Pedersen

Fredag 5. februar ble klinikkdirektør på Kongsberg, Eva Håheim Pedersen tildelt helselederprisen fra NSH.

Styreleder i NSH, Erik Normann, klinikkdirektør på Kongsberg sykehus, Eva Håheim Pedersen og helse- og omsorgsminister Bent Høie. Foto: Odd Vegard Kandal-Wright

Styreleder i NSH, Erik Normann, klinikkdirektør på Kongsberg sykehus, Eva Håheim Pedersen og helse- og omsorgsminister Bent Høie. Foto: Odd Vegard Kandal-Wright

– Denne prisen deler jeg med alle mine flotte kollegaer på Kongsberg sykehus, sa en stolt prisvinner etter at helse- og omsorgsminister Bent Høie og styreleder i NSH, Erik Normann overrakte prisen.

Hvert år deler Norsk sykehus- og helsetjeneste pris til en leder som utfører god ledelse i helsetjenesten. I begrunnelsen som ble lest opp under utdelingen ble det sagt:

«Eva har gjennomført en stor snuoperasjon. Hun er tydelig, har klare mål, er utrolig systematisk, strategisk og styrer rolig og stødig. Hun har fått kontroll på økonomien, økt medarbeidertilfredsheten, jobber målrettet med kompetanseutvikling og oppleves som en uredd og tilstedeværende leder. Hun jobber langsiktig og har nettopp lagt fram en strategisk plan for sykehuset fram til 2025. Det viser at hun satser på sykehuset – at det er levedyktig, men også viser tydelig hvor man skal. Det skaper trygghet og optimisme i sykehuset og blant ansatte og i lokalmiljøet. Hun har fått tilbake arbeidsgleden og entusiasmen blant ansatte».

– Gratulerer så mye til Eva! Det er veldig inspirerende å høre når du forteller om ledelse. Det er også gledelig at prisen i år går til en dyktig kvinnelig leder. Vi må bli flinkere til å få frem flere gode kvinner i toppledelsen i norske helseforetak, sa Bent Høie.

Eva Håheim Pedersen har vært ansatt som klinikkdirektør ved Kongsberg sykehus siden 2012.

I tillegg til diplom og blomster er prisen på 10.000 kroner.