Abilia kjøper selskapet Comai

Abilia har kjøpt Comai AB, et svenskt selskap med etablerte produkter innenfor området kognitive hjelpemidler.

HållKoll kalender-hjelpemiddel. (Foto: Abilia)

Selskapets hovedprodukt, HållKoll Kalender, er et app-basert hjelpemiddel for tidsplanlegging og støtte for hverdagslige aktiviteter. Gjennom overtakelsen utvides Abilias allerede brede portefølje av hjelpemidler for personer med neuropsykiatriske funksjonsnedsettelser som autisme, ADHD og demens.

– Abilia er markedsledende innenfor kognitive hjelpemidler og med denne overtakelsen kompletterer vi vår portefølje ytterligere. Vår strategi er å vokse internasjonalt, og vi ser et stort potensiale for disse  produktene. Først og fremst i markeder utanfor Norden, sier administrerende direktør Tove Christiansson i Abilia.

Produktene fra Comai kommer til å bli solgt via partnere både i og utenfor Sverige.

(Pressemelding)


Om Abilia:

Abilia gir personer med spesielle behov muligheten til et mer selvstendig liv og til å ta kontroll over sin egen hverdag. På bakgrunn av mer enn 40 års erfaring og ut fra forskningsresultater vet vi at våre hjelpemidler hjelper mennesker med å få en bedre struktur på hverdagen, kommunisere med omgivelsene, kontrollere funksjoner i hjemmet og påkalle hjelp ved behov. Vi mener at alle mennesker skal ha samme muligheter til å delta i samfunnet på sine vilkår, og vi brenner for å skape forutsetninger for at alle kan leve et rikere liv.

Abilia utvikler, produserer og selger hjelpemidler til personer med funksjonsnedsettelser innen områdene kommunikasjon, kognisjon og omgivelseskontroll/varsling. Vi har kontor i Sverige, Norge og Storbritannia og eksporterer våre produkter til ytterligere 20 land.


Fagtidsskriftet HMT kommer ut seks ganger årlig og tar for seg stoffområdene helse, helsepolitikk, sykehusdrift, medisinsk teknikk, ledelse og økonomi. HMT retter seg spesielt mot sykehusene og institusjonstjenesten og tar opp aktuelle spørsmål.

Se hva vi skriver om her

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller hele bladet