Cxense Display

Antall infeksjoner halvert

I fjor ble 338 pasienter operert. 10 fikk infeksjon. Men selv om antall infeksjoner er halvert, senker ikke avdelingsledelsen skuldrene. – Prosessen har gitt resultater, men vi må videre ned mot null, sier seksjonsoverlege Ludger Schmidt.
En nitid prosess

Arbeidet med å redusere antall infeksjoner i en ortopedisk avdeling er en "krigføring" av de sjeldne. Et stort antall kjente og ukjente faktorer kan forårsake infeksjon.

– Ofte er det vanskelig å finne ut av hva som gikk galt. Når ortopedisk avdeling i Moss har klart å redusere antall infeksjoner, er det resultatet av en nitid prosess. En rekke personer har jobbet systematisk for å bli kvitt disse små usynlige, sier ass. avdelingssjef Helene Garmo.

Ønsker å bli bedre

Ludger Schmidt og Helene Garmo påpeker at samarbeidet med andre avdelinger har vært viktig i jakten på bakteriene. Infeksjonene skulle bort.

–  Vi har i fellesskap gått igjennom hele pasientforløp, sett på alle prosedyrer og sammenlignet med prosedyrer ved andre sykehus. Ut fra det har vi gjort endringer og justeringer. Alle er giret på å følge de nye prosedyrene, sier Garmo.