Britisk medieoppmerksomhet om bio-plaster

Biovotecs biologiske plaster har vært en gjenganger i britiske medier et helt år, med omtaler bl.a. i The Telegraph, Dayly Mail (Mail Online), Dayly Health og New Scientist.

Eggeskall-membranen i fokus også i Storbritannia.

Kanskje ikke så rart ettersom Biovotec har en samarbeidspartner på høyt forskningsnivå i UK.

Vi sakser fra The Telegraph, med tittelen: «Bradford-forskere planlegger å resirkulere eggeskall for å helbrede kroniske sår raskere» – I ingressen heter det: ”Braddford-forskere jobber med et banebrytende prosjekt resirkulering eggeskall for å bidra til å helbrede kroniske sår raskere.”

Biovotecs bio-plaster knyttes til kinesisk folkemedisin. (Foto:Biovotec)

Det er en hyggelig fortelling sett med norske øyne: ”Forskere fra NIHR WoundTec HTC ved National Institute for Health Research (NIHR), på campen til Bradford Royal Infirmary, har gått sammen med et norsk selskap for å utvikle et nytt plaster basert på eggeskall-membraner som kan brukes til å behandle sår, inkludert liggesår, og spesielt for eldre og diabetikere.

Prosjektleder Hussein Dharma (bildet) sier: – Ideen er basert på en gammel kinesisk oppskrift for sårheling, med brukt av den tynne membranen på innsiden av eggeskallet til å legge på sår, fordi denne membranen er kjent for å ha egenskaper som kan fremskynde sårhelingen.”

(Hovedkilde: thetelegraphandargus.co.uk)