”Endrer apotekbransjen”

Apotek 1 og EG har inngått en femårig rammeavtale rundt leveranse av Microsoft Dynamics 365. Prosjektet er Nordens største implementering av Dynamics 365 innen retail.

Knut Arne Colbjørnsen: – Et mer dynamisk og helintegrert system vil bildra til å effektivisere arbeidsprosesser både sentralt og lokalt. (Foto: Apotek 1)

– Hos Apotek 1 skal kundene alltid være trygge og bli møtt med vår kunnskap, og når kundene endrer sitt handlemønster må vi følge etter, sier kjededirektør Knut Arne Colbjørnsen i Apotek 1.

Apotek 1 er Norges største apotekkjede med en omsetning på over 11 milliarder kroner og mer enn 40 prosent markedsandel.

Sømløs handleopplevelse

For å gi kundene en sømløs handleopplevelse, uansett om handelen er i butikk eller på nett, bytter Apotek 1 ut sine gamle apotek- og forretningssystemer med skyløsningen Microsoft Dynamics 365. EG Norge leverer det som er Nordens største Dynamics-prosjekt innen retail.

– For å sikre at Apotek 1 er best på kundeopplevelse og kunnskap og har den mest effektive forretningsdriften, tar vi i bruk et helt nytt forretningssystem, fortsetter Colbjørnsen.

Dette gjør at Apotek 1 fortsetter å utvikle seg til å bli den ledende omnikanal-apotekkjeden. Skyløsningen Microsoft Dynamics 365 gjør denne transformasjonen mulig.

Også organisasjonsutviklingsprosjekt

Colbjørnsen understreker at innføringen av det nye IT-systemet også er et omfattende organisasjonsutviklingsprosjekt der over 4000 ansatte vil jobbe på nye måter.

– Et mer dynamisk og helintegrert system vil bildra til å effektivisere arbeidsprosesser både sentralt og lokalt, og våre ansatte vil i mindre grad være begrenset av systemet når vi designer optimale kundemøter og prosesser for å drifte kjeden på en effektiv måte, sier Colbjørnsen

– Vårt fokus er på å skape gode kundemøter hvor høyt utdannet personale får brukt sin kompetanse til å veilede kundene i alle kanaler og på alle plattformer. Således er vår ambisjon at det nye systemet skal gange både ansatte og kunder, fortsetter Colbjørnsen.

Kjører alltid på siste versjon

Med Dynamics 365 får Apotek 1 én løsning som smelter de fysiske og digitale kanalene sammen til en sømløs verdikjede – fra bestilling hos grossist og helt til kunden får varene.

– Et av de viktigste elementene i en skyløsning er at man aldri trenger å kjøre kostbare oppgraderingsprosjekter. Man kjører alltid på siste versjon. Teknologi er ikke lenger et hinder for innovasjon i virksomhetene, sier norgessjef Morten Sælemyr i EG.

Apotek 1 trekker frem EGs bransjekunnskap og metodikk rundt hvordan slike prosjekter gjennomføres.

– Vi er stolt av å få være med Apotek 1 på denne endringen. Å jobbe med transformasjon i et konsern med rundt 4000 ansatte, er ingen enkel oppgave. Det krever høy fokus og stor gjennomføringsevne fra både EG og Apotek 1, sier Sælemyr.

350 butikker, 2000 kassapunkter

Prosjektet omfatter mer enn 350 butikker med 2000 kassapunkter.

– Microsoft har slått sammen salgsstøttesystemer (CRM) og ERP-systemer til én løsning – Dynamics 365. Da får man løftet dialogen med kundene fra en diskusjon rundt teknologi til en samtale rundt forretningsprosesser. Det har markedet beviselig satt stor pris på om vi ser på alle kundene som har valgt denne plattformen allerede, sier norgessjef Kimberley Lein-Mathisen i Microsoft.

 

Fakta om EG

EG er et skandinavisk IT-konsern med en omsetning på over 2 milliarder kroner. Over 2,5 millioner brukere benytter tjenester fra EG hos våre 1. 000 kunder over hele Skandinavia hver eneste dag. EG har over 1.900 medarbeidere som skaper merverdi for våre kunder gjennom industrielt lederskap, hvorav over 200 ansatte som supporterer våre over 500 kunder i Norge. EG er representert med kontor i 27 byer i Skandinavia, blant annet i Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim, Gjøvik og Sandefjord. Ytterligere informasjon og nøkkeltall finner du på www.eg.no.

(Pressemelding)