Helse Nord tar i bruk mobilt kontor

Nå kan overlegen granske og beskrive røntgen bilder hjemmefra.

(Illustrasjonsfoto: yayimages.com)

Mobilt kontor er nå i bruk av både kliniske og administrative medarbeidere i Helse Nord, skriver Helse Nord IKT på sine nettsider.

– Jeg bruker mobilt kontor hjemme, hovedsakelig til å granske og beskrive røntgenbilder eller forbedre tverrfaglig lungekreft-demonstrasjon, sier overlege Tom-Vegard Markussen ved Røntgenavdelingen på UNN i Tromsø til nettstedet.

Han er ikke i tvil om at løsningen gir gevinst på flere områder.

– I stedet for å sitte igjen noen timer etter jobb på sykehuset eller bruke opp mot én time i transport til og fra jobb for å jobbe på kveldene, kan jeg nå i ro og mak gjøre jobben «ei dør fra stua» når det måtte passe andre gjøremål utover kvelden, sier Markussen. – Det gir meg fleksibilitet og mer fritid, og terskelen for å gjøre ekstra jobb er lavere.

Helse Nord IKT skriver at mobilt kontor ennå har mindre funksjonalitet enn for eksempel en fullverdig radiologisk arbeidsstasjon innad i avdelingen, og at ikke alle funksjoner støttes ennå. Men det jobbes kontinuerlig med å forbedre løsningen.

Les mer på nettsidene til Helse Nord IKT


Fagtidsskriftet HMT kommer ut seks ganger årlig og tar for seg stoffområdene helse, helsepolitikk, sykehusdrift, medisinsk teknikk, ledelse og økonomi. HMT retter seg spesielt mot sykehusene og institusjonstjenesten og tar opp aktuelle spørsmål.

Se hva vi skriver om her

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller hele bladet

 

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre