– Hjertepasienter kan fint trene intervaller hjemme

Oksygenopptaket øker like mye ved hjemmebasert intervalltrening som for pasienter som trener på et rehabiliteringssenter.

Illustrasjonsfoto: yayimages.com

Den årlige ESC-kongressen er verdens største samling av ​eksperter på hjerte- og karsykdom. I år deltok rundt 30 000 personer, og blant foredragsholderne var Trening som medisins leder Inger-Lise Aamot.

Hun kunne fortelle de mange tilhørerne at intensiv, intervallbasert trening er en trygg, gjennomførbar og særdeles effektiv treningsform også for hjertepasienter som ikke har mulighet til å delta på organisert rehabilitering på sykehuset, skriver St Olavs Hospital på sine nettsider

Inger-Lise Aamot presenterte resultatene fra to av svært få studier som har undersøkt effekten av intervalltrening som en del av hjemmebasert hjerterehabilitering. Begge studiene er gjennomført av forskere i Trondheim.
Den første viser at oksygenopptaket øker like mye ved hjemmebasert intervalltrening som for pasienter som trener på et rehabiliteringssenter.  Den andre viser i tillegg at pasienter som trener hjemme med pulsklokke fint klarer å komme opp i riktig pulssone under intensiv intervalltrening. Hun viste videre en figur som illustrerer at hennes egne studiedeltakere klarer å gjennomføre gode intervalltreningsøkter med riktig intensitet både på sykkel, tredemølle og ved å gå i motbakke utendørs.

Les mer på St Olavs Hospital sine nettsider


Fagtidsskriftet HMT kommer ut seks ganger årlig og tar for seg stoffområdene helse, helsepolitikk, sykehusdrift, medisinsk teknikk, ledelse og økonomi. HMT retter seg spesielt mot sykehusene og institusjonstjenesten og tar opp aktuelle spørsmål.

Se hva vi skriver om her

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller hele bladet

Lagre