Cxense Display

Kjøkkensjefen på St. Olav fikk årets Matkulturpris

 

Så har me juksa littegranne…

Han mottok prisen under en fin og høytidelig seremoni fredag 5. juni, og hilste på "sjefskokka" Ingrid Espelid Hovig.

– Det var veldig trivelig å møte henne, vi snakket om fjernsynsprogrammene hennes og "juksinga", smiler Kvamme.

Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris går årlig til en person som har utmerket seg spesielt innen området mat, sunt kosthold og matkultur med hovedvekt på det norske. Prisen består av et reisestipend på 30.000 kroner.
Kjøkkensjef mot strømmen

Ofte flyttes kjøkkenet ut av institusjoner. Kvamme har gjort det stikk motsatt.

– Vi har tilberedt maten nært pasientene, inne på sykehuset. Fersk mat er best, og det er mange som liker matlukt i sykehuskorridorene. Visjonen er at et måltid her skal være dagens høydepunkt, sier Kvamme.

God smak og kvalitet

Kvamme har vært kjøkkensjef de siste 12 årene, og får i år prisen for fokus på kvalitet og institusjonsmat med god smak. Han var en av 25 kandidater som var oppe til vurdering, og juryen var enstemmig i sitt valg av vinner.

– Det setter jeg stor pris på. Jeg føler at vi har oppnådd noe. Kosthold og ernæring er en viktig del av pasientbehandling, fortsetter Kvamme.

Engasjement og entusiasme

Leder av årets jury, Tove Diesen, fremhever Kvammes sterke engasjement for mat og helse, hans ukuelige entusiasme, pågangsmot og samarbeidsvilje i en tid med store omstillinger.

Juryen legger også vekt på vinnerens bruk av økologiske råvarer og kvalitetsstyring, hans store innsats for å bevare sykehuset kjøkken som en del av sykehusets drift. Kvamme har tidligere uttalt at god mat er noe av den beste medisin som syke mennesker kan få.