Microsoft gir ut bok om inkluderende teknologi

BOK: The Ability Hack er navnet på boka som gis ut av Microsoft. Den handler om inkluderende teknologi. Foto: Microsoft

Denne uken arrangeres Microsoft One Week Hackathon ved hovedkontoret til Microsoft i Redmond, WA, USA. Ansatte fra hele selskapet jobber på spreng denne uken for å «hacke» løsninger på noen av verdens største utfordringer.

Muligheten til å styrke mennesker gjennom teknologi, spesielt de med nedsatt funksjonsevne, har aldri vært viktigere. I 2014 hadde selskapet 10 Ability Hack-prosjekter, i fjor økte det til hele 150 prosjekter og 850 deltakere og i år forventes det enda flere.

En inspirasjon for mange er Ability Hack-prosjektene som vant selskapets hackathon i 2014 og 2015, og i år vil hver «hacker» motta en kopi av en ny bok som forteller reisen til disse prosjektene. Boken deler «behind the scenes»-historier om utviklerteamene til to nyskapende løsninger som brukes av mennesker med nedsatt funksjonsevne over hele verden – Ability EyeGaze Hack-teamet og Learning Tools Hack-teamet.

Microsoft håper denne boken og reisen utviklerne har vært på, kan bidra til å skape en samtale om hvordan teknologi kan endre menneskers hverdag, og oppfordre ingeniører og utviklere til å bygge inkluderende teknologi.

(Pressemelding)