MinJournal vant BankID-prisen

 

I juryens begrunnelse heter det: "Prisvinneren har gjennom et banebrytende initiativ og i en spennende samarbeidsmodell tatt i bruk BankID på et område som kan få stor betydning for den videre utvikling av digitale tjenester i Norge. Prisvinnerens anvendelser av BankID sikrer ikke bare trygg kommunikasjon av sensitiv informasjon – men bidrar også til å øke publikums anvendelse av BankID på nye og verdiøkende områder."
Bak den digitale pasientløsningen står Rikshospitalet HF, Ullevål Universitetssykehus, Sunnås Sykehus, Sykehuset Buskerud, Universitetssykehuset Nord-Norge, Sykehuset Innlandet, Omniasykehuset og Evjeklinikken.
Seksjonsleder Sissel Jor fra IT-avdelingen på Rikshospitalet HF mottok prisen under BankID-konferansen i Trondheim onsdag 19. november. Den nasjonale konferansen arrangeres av SpareBank 1 SMN, og det er femte gang tilbydere, brukere og utstillere møtes.
MinJournal tilbyr pasienter muligheten til elektronisk kommunikasjon med helseansatte i kan pasienter med samme diagnose og behandlingssted nå dele sine erfaringer på MinJournals pasientforum. Hver bruker har også tilgang til en personlig helsedagbok (Min dagbok), som er ment som et verktøy for å ha oversikt over sin egen behandling og helse.
– En streng sikkerhetsløsning sikrer at helseopplysningene til alle pasienter, også de som legges inn av pasienten selv, er trygge i MinJournal, sier seksjonsleder Sissel Jor.