Nytt gavedryss fra Trond Mohn

Trond Mohn delte i forrige uke ut nok en stor pengegave til UNN, denne gangen i forbindelse med etableringen av PET-senteret i Breivika.

 

Under en høytidelig seanse i Breivika i presenterte Mohn gavene. Det nye PET-senteret, som ble vedtatt av Helse Nord-styret like før jul, vil dermed kunne innredes med best mulig utstyr slik at det vil fremstå blant verdens mest moderne. Også UiT, Norges arktiske universitet, vil nyte godt av PET-senteret i sin forskning og utdanning ved Helsevitenskapelige fakultet.

I en pressemelding fra Trond Mohn fremgår følgende:

 

– Pengene som nå er gitt Universitetssykehuset Nord-Norge og UiT skal gå til innkjøp av medisinsk utstyr i forbindelse med etableringen av det nye PET-senteret. Dette er utstyr som brukes i utredning og forskning av blant annet kreftsykdommer. Motivasjonen min for å gi penger til dette er å bidra til at pasienter her nord skal få et like godt medisinsk tilbud som pasienter i resten av landet. Samtidig vil det bidra til økt inspirasjon og opplæring av kompetansen blant de ansatte, sier Trond Mohn.

Uvurderlige gaver

UNN-direktør Tor Ingebrigtsen var selvsagt glad for den nye pengegaven fra Mohn. For tre år siden fikk sykehuset 50 millioner til en ny CT-maskin som også vil utgjøre en del av det nye PET-senteret.

– UNN har som visjon å gi den beste behandling til hver enkelt pasient, og pengegaven fra Trond Mohn hjelper oss til dette. Det er bare å være han evig takknemlig, sier Ingebrigtsen.

Også for UiT, Norges arktiske universitet, vil det nye PET-senteret bli nyttig. Blant annet til forskningsarbeid.– Trond Mohn tar et ansvar for samfunnet som man ikke har sett maken til. Hva pengegaven betyr for Nord-Norge kan ikke sies med ord. Pengene vil gi ikke bare bidra til bedre pasientbehandling, men også til viktig forskning, sier rektor Anne Husebekk.

Verdenstoppen

Rune Sundset, kvalitets- og forskningsdirektør i Helse Nord, sier pengebidraget vil bidra til et fantastisk PET-senter i Tromsø:

– Vi kommer til å få verdens fineste PET-senter med en unik kobling mellom sykehus og universitet med dyreavdeling. Med dyreskanner kan vi løse helsegåter, og flere forskningsgrupper har allerede meldt sin interesse, sier Sundset.

Også til sykehuset i Kirkenes drysset det i dag millioner. De får nå penger fra Trond Mohn til innkjøp av CT-røntgen.

– Dette vil være et viktig hjelpemiddel for å undersøke pasienter med hjerteproblemer, sier Trond Mohn.