Nytt styre i Sykehuspartner

Morten Thorkildsen, mangeåring toppsjef IBM Norge, blir leder for et helt nytt styre i IT-selskapet Sykehuspartner. Styret i morselskapet, Helse Sør-Øst, hadde til slutt ikke noe annet valg enn å gå så drastisk til verks for å rydde opp etter journalskandalen.

Morten Thorkildsen går på som ryddegutt i Sykehuspartner. (Foto: Wikipedia Commons)

Utskiftingen kommer etter at NRK avslørte at Helse Sør-Øst hadde gitt mange titalls utenlandske IT-arbeidere tilgang til pasientjournaler, i strid med retningslinjene.

Styreleder Thomas Bagley måtte trekke seg etter NRKs avsløring og måtte også gå fra jobben som teknolgidirektør i Helse Sør-Øst. Nå følger altså resten av styret etter, melder NRK.

Tung IT-kompetanse

De nye som kommer inn, i tillegg til den nye styrelederen, er nestleder Anne Kari Lande Hasle og Eivind Gjemdal, Anita Schumacher samt Just Ebbesen.

Det nye styret får en tung IT-kompetanse og med folk med bred erfaring fra forvaltning, helse og offentlig forvaltning.

Ansatte informert

De ansatte fikk beskjed om utskiftingene i dag ved at det ble lagt ut informasjon på intranettet. Her står det:

– Sykehuspartner går nå inn i en uvanlig arbeidskrevende fase, og det er viktig å få på plass et styre som kan involvere seg tungt, sier styreleder Ann Kristin Olsen til intranettet.

– Jeg er svært tilfreds med at Morten Thorkildsen, som tidligere toppsjef for IBM Norge og CEO i Rejlers Norge, og Anne Kari Lande Hasle, tidligere departementsråd i Helse- og omsorgsdepartementet, har takket ja til å overta som henholdsvis leder og nestleder, sier styreleder Ann-Kristin Olsen i Helse Sør-Øst til intranettet.

(Hovedkilde: NRK)