Skrinlegger røntgenprosjekt til en halv milliard

LEGGES PÅ IS: Et røntgenprosjekt legges på is etter at det er brukt 220 millioner kroner på det. Illustrasjonsfoto: Yayimages.com

Helse Sør-Øst har brukt over 220 millioner kroner på et felles radiologisystem for alle sykehusene. Nå skrinlegges prosjektet.

I over fire år har Helse Sør-Øst prøvd og feilet med å innføre et nytt felles IKT-system innen radiologi, altså et system for blant annet røntgen, CT, MR og ultralyd, skriver NRK.

Men nå kaster ledelsen inn håndkleet etter å ha brukt over 220 millioner kroner.

Ifølge NRK ønsker ikke ledelsen i Helse Sør-Øst å stille til intervju før styremøtet torsdag denne uka. Der blir saken og hvordan den skal løses, et tema.

Men konserndirektør Atle Brynestad skriver følgende i en melding til NRK:

– Vi vurderer det ikke som tilrådelig å gå videre med innføring av den regionale radiologiløsningen. Dette er basert både på erfaringene så langt, den faktiske leveransesituasjon og at det ikke har lyktes å etablere et regionalt standardisert oppsett for en regional radiologiløsning.

– Dette er mye penger og et slikt tap er sterkt beklagelig. Men ut fra en helhetsvurdering er det likevel riktig å avlyse videre innføring av denne radiologi-løsningen, skriver Brynestad videre.

(Kilde: NRK)