Thermo Fisher Scientific vant Forskningsrådets innovasjonspris 2017

Bedriften får prisen for å ha utviklet en ny variant av Ugelstadkuler, som muliggjør rask og effektiv analyse av menneskelige gener og dermed bedre diagnostikk og behandling.

Illustrasjon: yayimages.com

Bedriften har utviklet en helt ny variant av såkalte Ugelstadkuler; ørsmå kuler i helt lik størrelse som kan brukes innen diagnostikk og behandling, skriver Forskningsrådet på sine nettsider. Opprinnelig er disse plastkuler, mens de nye kulene er mindre, porøse og laget av hydrogel, som ligner det materialet vi kjenner fra kontaktlinser. Dette gjør at DNA kan trenge inn i kulene, og slik er de blitt en viktig bestanddel i gensekvensering, skriver Forskningsrådet.

Thermo Fisher Scientifics kuler produseres på Lillestrøm, og kundene er biotek-selskaper over hele verden. Kulene brukes blant annet innen diagnostikk og kreftbehandling.

Les mer om Thermo Fisher Scientifics og prisutdelingen på Forskningsrådet sine nettsider


Fagtidsskriftet HMT kommer ut seks ganger årlig og tar for seg stoffområdene helse, helsepolitikk, sykehusdrift, medisinsk teknikk, ledelse og økonomi. HMT retter seg spesielt mot sykehusene og institusjonstjenesten og tar opp aktuelle spørsmål.

Se hva vi skriver om her

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller hele bladet