Thomas Bagley har gått av

Styrelederen i Sykehuspartner HF trekker seg som følge av IT-saken i Helse sør-øst, melder NRK.

Thomas Bagley var direktør for Teknologi og eHelse og inngikk i ledergruppen i Helse Sør-Øst RHF. Det er uklart hvilken ny stilling han har fått.

– Det er blitt reist betydelig tvil om dette er blitt håndtert på en god måte. Styret i Helse sør-øst RHF er i dag blitt orientert om at Thomas Bagley trekker seg som styreleder i Sykehuspartner HF, og det tar vi til etterretning, sier styreleder Ann-Kristin Olsen i Helse sør-øst til NRK

Fredag ettermiddag bekreftet NRK at Bagley også går av som direktør i Helse sør-øst.

Ifølge rikskringkasteren benektet Bagley nylig at utenlandske IT-arbeidere skal ha hatt mulighet til å gå inn i pasientjournaler og kopiere innholdet uten å legge igjen spor.

IT-arbeiderne fra Asia og Øst-Europa hadde utvidede rettigheter og tilganger til sensitive pasientdata til 2,9 millioner mennesker på Østlandet og Sørlandet.

Lover ekstern gjennomgang

Helse sør-øst har innrømmet at noen hadde en slik tilgang, men sier omfanget er mindre enn det NRK melder. Helseforetaket har lovet en ekstern gjennomgang av saken.

Helseminister Bent Høie (H) opplyser at han ble orientert om saken i slutten av forrige uke. Statsråden har bedt Helse sør-øst om en redegjørelse.

Har fått ny jobb

Avgått IT-direktør Thomas Bagley har fått en ny jobb, melder Helse Sør-Øst. Men de vil ikke fortelle hvor han skal begynne, meldte Dagens Medisin fredag:

NRK meldte først at Thomas Bagley trakk seg som i styreleder i Sykehuspartner HF etter avsløringen om at rundt 100 IT-arbeidere i Asia og Øst-Europa hatt tilgang og utvidede rettigheter til datasystemet i Helse Sør- Øst.

De har hatt mulighet til å hente ut pasientdata til 2,8 millioner nordmenn.

Senere på dagen kom meldingen om at Bagley også slutter som direktør for teknologi og e-helse i Helse Sør-Øst.

Fredag ettermiddag får Dagens Medisin opplyst at Thomas Bagley allerede har fått en ny jobb.
Men Helse Sør-Øst ønsker ikke å svare på hvor Thomas Bagley skal begynne å jobbe, og viser til at dette er et forhold som Bagley og hans nye arbeidsgiver må besvare, skriver Dagens Medisin.