Tilbyr kvinner til å fryse ned eggene

Svenske arbeidsgivere tilbyr kvinner til å fryse ned eggene. Det kan ses på som en indirekte oppfordring til å få barn senere.

Illustrasjonsfoto

Det blir stadig mer vanlig for svenske kvinner til å utsette graviditet. Et stort antall svenske arbeidsgivere tilbyr nå sine kvinnelige ansatte fordelspakker som for eksempel å deres egg fryse ned, slik at de kan utsette svangerskapet til en tid da det passer bedre for arbeidssituasjonen eller privatliv, melder den finske kringkasteren YLE.

Fordelspakker

Selskapet Benify lager slike fordelspakker for bedrifter, og her har 700 av Benifys 900 kunder valgt å inkludere tilbud om nedfrysning av egg i fordelspakkene de tilbyr sine ansatte, på line med bilordninger eller laseroperasjoner av øynene.

Det opplyser Malin Börefelt, forretningsutvikler hos Benify: – De store gjennombrudd har kommet de siste to–tre årene hvor antall behandlinger gjennom oss har økt til 50–60 stykker per år. Det er stor interesse i Sverige, fremfor alt fordi man vil være en moderne arbeidsgiver som har blikk for de ansatte så de kan fungere både på jobb og hjemme.

Sverige har den nest høyeste gjennomsnittsalderen i de nordiske for førstegangsfødende mødre. I 2015 var de i gjennomsnitt 29,0 år gamle, bare overgått av de danske mødrene hvor gjennomsnittet var 29,1 år.

Koster 4000 euro

Ifølge selskapet Fertility Center i Stockholm, koster det rundt 4000 euro hvis noe ønsker åfryse ned sine egg.

(Kilde: Danmarks Radio/dr-dk)