Vant pris for ‘Beste produkt 2017’

I forbindelse med åpningsseremonien for LogiMAT 2017 vant Swisslogs Condition Monitoring prisen for ”beste produkt” i kategorien for programvarer, kommunikasjon og IT.

Glade prisvinnere, fra v. Daniel Hauser, Andreas Compeer, Cathrin Voelz og Christian Baur.

Condition Monitoring er en brukervennlig plug-in funksjon til Swisslogs intelligente SynQ programvareplattform. Swisslogs konsept imponerte juryen som besto av forskere og bransjejournalister siden den i stor grad bidrar til å effektivisere prosesser, senke kostnader og øke produktiviteten innen internlogistikken.

Belønner innovasjon og kvalitet

– Vi er veldig glad for å få denne prisen og stolt av å motta denne her på LogiMAT, forteller Lars Hultén, Swisslogs VD i Norden. Utmerkelsen belønner innovasjon og kvalitet og er ekstra betydningsfull siden LogiMAT, som er Europas største logistikkmesse, er spesielt viktig for oss.

– Vi mottar denne prisen med stor stolthet siden vi anser at programvare er en strategisk hjørnesten i vår virksomhet og vi jobber hardt med å differensiere oss på dette området. Condition Monitoring er mye mer enn bare et verktøy for å identifisere kritiske lagerelementer og forhindre uventede systemfeil på grunn av slitasje. Vi anser at avanserte dataanalyser er en viktig pådrivende faktor som gradvis kommer til å få internlogistikken til å bevege seg mot en betydelig mer tjenstedrevet retning med resultatorientert forretningsmodell av typen pay-per-use.

Identifiserer risiko

Swisslogs løsning Condition Monitoring bygger på kontinuerlig registrering av maskinens tilstand ved å måle og analysere fysiske verdier som fluktuasjoner, temperaturer og posisjoner for individuelle elementer og systemer. Innsamlet data kan brukes til å identifisere risiko for feilaktig fungerende kritiske element og for beregning av feilfrekvens for individuelle systemdeler samt hele logistikksystemet. Forskjellen mellom tradisjonelt forebyggende vedlikehold der intakte komponenter rutinemessig erstattes med nye, så gir Condition Monitoring et vedlikehold og reservedelsbytte nøyaktig på det tidspunktet når et kritisk komponent har nådd slutten av sin levetid.

Mer enn 1,300 utstillere fra logistikkbransjen ble invitert til å sende inn forslag på nye produkter og løsninger til prisen ”Beste produkt” som deles inn i tre kategorier. Hvert år velges en vinner av en jury som består av representanter fra økonomiske og naturvitenskapelige fagområder samt media som evaluerer forslagene før messen ut ifra forhåndsdefinerte kriteriene. Prisen er et av de mest ettertraktede utmerkelsene innen logistikkbransjen.

 

Fakta om Swisslog

Swisslog designer, utvikler og leverer markedets beste automasjonsløsninger for fremtidsrettede sykehus, lager- og distribusjonsanlegg. Vi tilbyr integrerte system og tjenester fra samme kilde – fra rådgivning og design, til implementering og en livslang kundeservice. Det er våre 2 300 ansatte over hele verden som står bak selskapets suksess, og som bistår våre kunder i mer enn 50 land. Hovedkontoret vårt ligger i Buchs/Aarau i Sveits. Swisslog er representert på det nordiske markedet som en sterk lokal aktør med ca. 350 ansatte i Norge, Sverige, Finland og Danmark.

Swisslog er en del av KUKA-gruppen, en ledende global leverandør av smarte automasjonsløsninger.

Besøk gjerne oss på http://www.swisslog.com/wds_norge.

(Pressemelding)